Et voldsomt jordskælv, der målte 7,9 på richter skalaen, ramte Nepal lørdag - efterfulgt af adskillige efterskælv, også i Indien, Tibet og Bangladesh. Det er det værste jordskælv, der har ramt Nepal i over 80 år.

Tusindvis af mennesker meldes dræbt, og tallet ventes at stige, efterhånden som redningsarbejderne kommer igennem ruiner og murbrokker. Hospitalerne er overfyldte og ved at løbe tør for forsyninger.

UNICEF arbejder lige nu på højtryk for at nå frem med nødhjælp til de mest udsatte børn og familier. På vores lokale lagre i landet havde vi i forvejen 100 ton nødhjælp, og UNICEFs verdenslager i København gør mere nødhjælp klar til at blive sendt afsted.

Vejene i de jordskælvsramte områder er ødelagte, så motorcykler er vores primære transportmiddel lige nu. Mange bor i forvejen i svært tilgængelige bjergområder, så det er et kapløb med tiden.

Børnene har brug for varme tæpper, rent drikkevand, husly og beskyttelse. De har brug for medicin og omsorg. Og de børn, der har været vidne til jordskælvet og dets ødelæggelser eller er blevet separeret fra deres familier, har brug for traumehjælp og særlig støtte.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close